Hírek - Dr. Puskás Imre

Ünnepeljük együtt hőseinket!

Ünnepeljük együtt hőseinket!
Puskás Imre, a Fidesz szóvivője szerint minél többen kell közösen tiszteletünket tennünk 1956 emléke előtt, hogy együtt ünnepeljük hőseinket.
Emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök október 23-án 15 órakor mond beszédet a Terror Háza Múzeum előtt. Szavai szerint az 1956-os forradalom "nem először bizonyította a történelem során, hogy a magyar a szabadság népe és megküzd az igazságért még akkor is, ha az nem mindig a legegyszerűbb út". Hozzátette, jó lenne, ha minél többen tisztelegnénk október 23-án, és megemlékeznénk arról, hogy akkor nagyon sokan áldozták az életüket a mai szabadságunkért.


Ünnepeljük együtt hőseinket!


A Fidesz szóvivője kiemelte, hogy az egyik legfontosabb nemzeti ünnepünkkel kapcsolatban mindig különös jelentősége van annak, hogy "a nemzet az egységét, a történelmi esemény melletti kiállását" tudja azzal megmutatni, hogy az ünnepi alkalommal sokan összejönnek és kifejezik szabadságvágyukat, a szabadság melletti elköltekezettségüket. Ez kifejezi azt is, hogy ez a fajta szabadságvágy és elkötelezettség nemcsak "valamikor a történelemben nyilvánult meg", hanem a mai magyarokra, a mai Magyarországra is igaz - mutatott rá.


MTI/T.D.


Page generated in 777,5 miliseconds.