Hírek - Dr. Puskás Imre

Megújul a bajnai Sándor-Metternich-kastély

Megújul a bajnai Sándor-Metternich-kastély
A nemzeti kastély- és várprogram keretében 1,5 milliárd forintot fordítanak a bajnai Sándor-Metternich-kastély felújítására. Az épület eddig elhanyagolt állapota miatt nem bírt komoly idegenforgalmi vonzerővel.
A programban 55 milliárd forint áll rendelkezésre 39 épület rekonstrukciójára, 19 vár és 20 kastély fejlesztésére. A Komárom-Esztergom megyei Bajnán felújítják a Sándor-Metternich-kastély főépületét és a mellékszárnyak egy részét, valamint helyreállítják a díszudvart, a parkot és a sétányokat. A turisztikai fejlesztés fő célja Sándor Móric, az "ördöglovas" kastélyának, valamint korának bemutatása interaktív módon, épített installációk és multimédiás eszközök segítségével.

A nemzeti kastély- és várprogram keretében 1,5 milliárd forintot fordítanak a bajnai Sándor-Metternich-kastély felújítására
A nemzeti kastély- és várprogram keretében 1,5 milliárd forintot fordítanak a bajnai Sándor-Metternich-kastély felújítására


A kastély egyik különlegessége lesz a belső falfestések és díszburkolatok rekonstrukciója, valamint az épület 19. századbeli fénykorának, életének megidézése. Az eredetileg 59 szobás épületegyüttes belső tereinek díszítésén közel tíz évig dolgoztak, a munkával 1842-re készültek el. A kastély újjáélesztése után a környék turisztikai, illetve rendezvényközpontja lehet.


/T.D.


Page generated in 785,8 miliseconds.