Hírek - Dr. Puskás Imre

A 2019-es büdzsé a biztonságos növekedést szolgálja

A 2019-es büdzsé a biztonságos növekedést szolgálja
Puskás Imre a jövő évi költségvetés benyújtásakor kijelentette: 2019-ben is meg kell őriznünk Magyarország pénzügyi és gazdasági stabilitását, garantálnunk kell hazánk biztonságát, folytatnunk kell az adócsökkentést és családok támogatását; ezt szolgálja a jövő évi költségvetés.
A jövő évi büdzsé tervezete a biztonságos növekedés költségvetése – mondta el a Fidesz szóvivője, megjegyezve: ezt a jelzőt nem mondhattuk a 2010 előtt benyújtott költségvetésekre. 

Közölte, a kormány által felelős és előrelátó tervezéssel elkészített költségvetési tervezet célba veszi a gazdasági növekedést, a családok támogatását, a biztonságot és a teljes foglalkoztatottságot. Ezzel szemben 2010 előtt a baloldali kormányok által benyújtott költségvetéseket az alkalmatlanság és a gazdasági csőd jelzőkkel lehetett leírni – idézte fel.

Puskás Imre emlékeztetett, a baloldali költségvetésekre a pénzhiány és a pazarlás is jellemző volt, valamint eladósították vele az országot, miközben a családokat megszorításokkal és adóemelésekkel sújtották.

A baloldali kormányok 2010 előtt az államadósságot és a munkanélküliséget is a duplájára növelték, a gazdaság az összeomlás, Magyarország pedig a korrupt és pazarló gazdálkodás következtében az államcsőd szélére jutott – tette hozzá. 
Felhívta a figyelmet arra, ebben a helyzetben Magyarország elveszítette gazdasági önrendelkezését, az IMF és Brüsszel diktált.

Megszorítást megszorítás követett, agyonadóztatták a családokat, a munkavállalókat és a vállalkozásokat, megalázóan alacsony béreket fizettek, elvettek a közszférában dolgozóktól egyhavi bért, a nyugdíjasoktól pedig egyhavi nyugdíjat, miközben háromszorosára emelték a gáz árát - sorolta.

Emlékeztetett arra is, hogy a baloldal kormányzása alatt több mint duplája volt a társasági adó és a személyi jövedelemadó, valamint megszüntették a családi adókedvezményeket.

A politikus kiemelte, ezzel szemben a polgári kormányzás óta Magyarország visszaszerezte gazdasági önrendelkezését, stabilizálta pénzügyi helyzetét, és felelős költségvetési gazdálkodást folytat. Csökken az államadósság, 4 százalék felett van a gazdasági növekedés, 12 százalékról 3,8 százalékra csökkent a munkanélküliség, és csúcson van a foglalkoztatás, valamint folyamatosan nőnek a bérek, illetve csökkennek az adók – fejtette ki.

Aláhúzta, 2019-ben is meg kell őriznünk Magyarország pénzügyi és gazdasági stabilitását, garantálnunk kell hazánk biztonságát, folytatnunk kell az adócsökkentést és családok támogatását; ezt szolgálja a jövő évi költségvetés.

Puskás Imre közölte, ha az ellenzék nem támogatja a biztonságos növekedés költségvetését, ezzel csak azt bizonyítja, hogy nem tanultak semmit, és ugyanazt a csődöt mondott politikát folytatnák, melyre a magyarok piros lapot mutattak az elmúlt három választáson. Ezért a Fidesz arra kéri az ellenzéket, hogy támogassák a biztonságos növekedés költségvetését – jelentette ki a szóvivő.fidesz.hu
 


Page generated in 741,6 miliseconds.