Hírek - Dr. Puskás Imre

26 milliós támogatással nyílt meg a Völgységi Múzeum új, állandó kiállítása

26 milliós támogatással nyílt meg a Völgységi Múzeum új, állandó kiállítása
Átadták a bonyhádi Völgységi Múzeum új, állandó kiállítását, amelyet a Kubinyi Ágoston Program 26 millió forintos támogatásával rendezett meg a közgyűjtemény.
Puskás Imre, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára a kiállítás megnyitóján hangsúlyozta, a kormány fontosnak tartja, hogy a magyarság legszebb, legtanulságosabb elemeit a múzeumok bemutassák, ezért a Kubinyi-program keretében több mint 500 millió forintot fordít a múzeumi tárlatok megújítására.


Ház és ember a Völgységben: a Völgységi Múzeum új, állandó kiállítása
A Ház és ember a Völgységben című kiállítás a völgységi emberek életmódját igyekszik megjeleníteni enteriőrökön keresztül


A bonyházi intézmény tíz teremben több mint ezer tárgy, fotó, makett segítségével ad ízelítőt a Völgység történetéből az 1200-as évektől a 20. századig életmód-, ipar- és technikatörténeti, néprajzi összeállításokon keresztül.  Az új tárlat látogatói 3D-s filmeken ismerhetik meg a Völgység középkori várainak a rekonstrukcióit. A június közepéig ingyen látogatható kiállítás befogadását infoterminál, 3D-s rekonstrukciók segítik, később gömbpanoráma is készül a kiállítás tereiről.

 
/T.D.

Page generated in 948,6 miliseconds.