Hírek - Dr. Puskás Imre

2010 óta több mint 50 százalékkal nőttek a nettó bérek

2010 óta több mint 50 százalékkal nőttek a nettó bérek
Puskás Imre, a Fidesz szóvivője a Központi Statisztikai Hivatal friss adataira reagálva közölte: ha az ellenzéki pártokon múlna, a bérek sem nőnének, hiszen sorra nemmel szavaztak a béremelésekre és az adócsökkentésekre. Az adatok szerint augusztusban 13,2 százalékkal nőttek a keresetek.
A kormánypárt szóvivője úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzása alatt "megalázó béreket" fizettek a dolgozóknak, "agyonadóztatták" a munkavállalókat és a vállalkozásokat. Több mint duplája volt a társasági adó és a személyi jövedelemadó, eltörölték a családi adókedvezményt, és elvettek egyhavi bért a közszféra dolgozóitól - sorolta. Hangsúlyozta, hogy 2010 óta azonban a béremeléseknek és az adócsökkentéseknek köszönhetően átlagosan több mint 50 százalékkal nőttek a nettó bérek.


2010 óta több mint 50 százalékkal nőttek a nettó bérek

Jövőre tovább nő a kétgyermekesek adókedvezménye


Jelezte, jövőre is folytatódnak az adócsökkentések és a béremelések, tovább emelkedik a minimálbér és a szakmunkás minimálbér, folytatódnak a közszféra béremelései, tovább nő a kétgyermekesek adókedvezménye, és tovább csökkennek a munkát terhelő adók, így a vállalkozások is folytatni tudják a béremeléseket. A Fidesz szóvivője szerint az ellenzék ugyanott folytatná, ahol abbahagyta, most is adóemeléseket akarnak, el akarják törölni a családi adórendszert, vissza akarják állítani az "akár 30-38 százalékos adókulcsokat", és Brüsszelre akarják bízni, hogy a magyarok mennyit adózzanak.

MTI/T.D.


Page generated in 903,2 miliseconds.